Dr. Monica Măgherușan

Folosesc de aproximativ 15 ani orotatul de magneziu ca adjuvant la majoritatea pacienților mei și vă mărturisesc că pe lângă evoluția clinică adeseori spectaculară, pacienții au o aderență extraordinară la acesta.

Numeroase dovezi epidemiologice și clinice au subliniat relația dintre deficitul de magneziu și afecțiuni cardio-vasculare precum: hipertensiunea arterială, cardiopatia ischemică cu toate formele ei, dislipidemia (recent a fost dovedit efectul statin-like al magneziului), tromboza, aritmiile, ateroscleroza. Să nu uităm pacienții care efectuează tratament diuretic, dar și cei supuși stresului psihic sau fizic și nu în ultimul rând pacienții cu diabet zaharat tip I și II. Orotatul de magneziu este singura combinație fixă a două componente (magneziu și acid orotic), componente a două principii de acțiune strâns corelate, care se potențează reciproc. Dacă rolul magneziului este bine cunoscut, rolul acidului orotic și efectele favorabile asupra aparatului cardio-vascular – și nu numai – din păcate sunt mai puțin cunoscute.

Medic primar cardiolog
Institutul Inimii “Niculae Stăncioiu” Cluj-Napoca

Dr.Cătălin Bălan

Medic primar cardiolog
Clinica de Cardiologie, Secția de Cardiologie 2 Sibiu

Deficitul de magneziu se corelează cu o mortalitate cardiovasculară mai mare și prognostic mai rău, mai ales la pacienții critici.

Hipomagneziemia a fost implicată direct în hipocalcemie, tetanie, hipokaliemie și aritmii și poate fi incriminată în geneza accidentului vascular cerebral, bolii cardiace ischemice și astmului bronșic. Orotatul de magneziu, adică magneziul cuplat cu o sare cu efecte benefice, este mult mai eficient pentru aparatul cardiovascular decât alte preparate.

Șef Lucr. Dr. Dan Mircea Fărcaș

Magneziul este cel mai important mineral pentru om și pentru toate organismele vii, el neputând fi sintetizat de organismul uman.

Orotatul de magneziu este singura combinaţie de magneziu şi acid orotic, o combinaţia unică cu eficienţă maximă. Nu este o simplă sare de magneziu, ci o combinație de doi constituenți – acid orotic și magneziu, fiecare cu efecte clinice benefice pentru organismul uman. Din sumarea efectelor celor doi constituenți rezultă un efect mai bun decât în cazul altor preparate care au doar magneziu în compoziție. Experiența mea cu orotatul de magneziu este destul de vastă, pot afirma că nu am avut nici o plângere din partea pacienților, starea lor generală și mai ales calitatea vieții lor fiiind ameliorată de consumul de orotatul de magneziu prin reducerea numărului de crize anginoase și prin creșterea capacității de efort a bolnavului.

Medic primar cardiolog
Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș

Conf. Dr. Cristian Mornoș

Medic primar cardiolog
Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara

Indiferent de vârstă, pacienții cu deficit de magneziu răspund excelent după administrarea de orotat de magneziu.

Aportul zilnic de magneziu necesar organismului uman este de aproximativ 500 mg. Sarcina, stresul, dieta hipocalorică, alcoolul, cofeina, unele medicamente (diureticele, medicația bronhodilatatoare, unele antibiotice, etc.) pot accelera epuizarea rezervelor de magneziu. Cea mai importantă măsură în aceste situații este, pe lângă o dietă echilibrată, administrarea unui medicament care să amelioreze aportul de magneziu.